(ACN / Redacció) Les exposicions en centres culturals i museus cada cop aposten més per les experiències immersives en primera persona. Barcelona no n’és cap excepció. L’Espai Guinovart del recinte del Poble Espanyol acull “Pinocchio 3D”, un recorregut multisensorial sobre el relat italià de Carlo Collodi, el conte més traduït del món.

L’exposició s’ha inaugurat aquest dissabte i s’estarà a Barcelona fins el 20 de maig. Es tracta de la primera vegada que la mostra 3D de Pinotxo surt d’Itàlia, i Barcelona n’és la primera parada, on s’estarà tres mesos fins a arribar a Corea del Sud, la pròxima destinació.

exposició Pinotxo

L’experiència immersiva del conte de Pinotxo explica la història del ninot de fusta en múltiples formats a través de diferents sales amb sons, projeccions multimèdia, il·lustracions, esbossos, figures i vestits de titelles. La mostra es pot gaudir tant en català com en castellà.

Redescobrir Pinotxo

Pol Noya, encarregat de l’exposició, explica en una entrevista a l’ACN que el propòsit de “Pinocchio 3D” és transmetre els valors del conte italià a aquelles persones que en desconeguin la història i també per redescobrir-la a través de l’experiència immersiva en el cas de les persones més familiaritzades amb el protagonista. “És un viatge carregat d’emoció”.

“La mostra no està feta només per veure i sentir, sinó també per viure i experimentar sensacions en primera persona”, narra Noya. Valors com l’aprenentatge, dir sempre la veritat i ser amable són característiques de ‘Les aventures de Pinotxo’.