Passeig de Gràcia

La Dreta de l’Eixample és el barri més car de Barcelona, amb un preu mitjà per metre quadrat que arriba fins als 7.092 €. Això vol dir que el preu mitjà per un habitatge de 80 m² en aquest sector de la ciutat ronda els 567.000 €. A la llista dels barris més cars de Barcelona, el segon lloc és per a Diagonal Mar i el Front Marítim del Poblenou, que es queda en els 6.889 €/m² (que registra una caiguda del 10,7 % en l’últim any). Les dades les ha difós el portal immobiliari Fotocasa, en un informe que recull els preus dels barris més cars de tot l’estat.

A certa distància, el tercer i el quart barris més cars de Barcelona són Pedralbes i Sarrià, amb un cost mitjà de 6.681 €/m² i de 6.624 €/m², respectivament. I en cinquè lloc hi apareix les Tres Torres, amb 6.156 €/m². Aquesta és la llista dels vuit barris més cars de Barcelona, ordenada de més a menys:

Font: Fotocasa

Barcelona cau del primer lloc

Per primera vegada, el barri més car de Barcelona ciutat no és el més car de la província de Barcelona, segons les dades del portal immobiliari. Ho és el barri de Finestrelles, a Esplugues de Llobregat, amb un preu que s’enfila fins als 7.655 €/m². I a diferència d’anys anteriors, no hi ha cap barri de Barcelona a la llista dels 10 més cars de tot l’estat. La Dreta de l’Eixample no apareix fins al número 17 d’un rànquing que encapçalen els barris de Castellana i de Recoletos, a Madrid, i el d’El Velerín, a Estepona (Màlaga).

El Carmel, el barri que s’encareix més

Si mirem els barris amb un pujada de preus més accentuada en els últims 12 mesos, al capdavant de la llista hi destaca el Carmel, al districte d’Horta-Guinardó, amb un increment del 33 % en només un any (el preu mitjà actual és de 3.358 €/m²). El segueixen el barri de Verdum, a Nou Barris, amb una pujada interanual del 21,6 % (fins als 2.996 €/m²), i el de la Salut, a Gràcia, que s’ha encarit un 21,4% (amb un preu de 4.857 €/m² de mitjana). El quart i el cinquè barris en aquesta classificació són Hostafrancs, a Sants-Montjuïc (+19,6% i 4.587 €/m²), i el Besòs i el Maresme, a Sant Martí (+17,6% i 2.954 €/m²).